BEZCUKIERNIA

Cukiernia bez cukru i bez zwykłej pszenicy. Ale też czasem bez glutenu, bez mleka, jaj, wegańska, czasem "bezwszystkiego" :-) czasem z dodatkiem warzyw!
W BezCukierni mimo braku cukru jest słodko i pysznie - jedz na zdrowie!

15.02.2013

BEZ OKAZJI :-) JAJO INACZEJ


Dziś zupełnie bez okazji ;-) coś nie na słodko, ale jednak słodkie :-)

Łatwe do zrobienia, polecam dla wywołania uśmiechu przy śniadaniu.


Ugotowane i obrane jeszcze ciepłe jajka poddałam formowaniu przy pomocy pałeczki do chińszczyzny, kartonika i gumki recepturki. Pozostały tak do całkowitego wystygnięcia.
Po przekrojeniu wzdłuż, otrzymujemy dwa serduszka. By "stały" tak jak chcemy można ściąć obłe koniuszki jajka.

(inspiracja i instrukcja tutaj)

Serduszkowe jajka - podane z majonezem i świeżo mielonym czarnym pieprzem


Przy okazji proszę polubcie BezCukiernię na Facebooku, dzięki temu mam nadzieję więcej osób dowie się o blogu :-) Dziękuję!

4 komentarze:

Kamciss pisze...

Uroczy pomysł :)

Grażyna J pisze...

Super :-)

zufik pisze...

Fajne, ciągle mam ochotę wypróbować tej metody i ciągle wypada z głowy:)

Sosa pisze...

Chwila przygotowania, trochę czekania, a fajny efekt :-) Na Wielkanoc się przyda.